Meditation & relaxation

 1x per maand op woensdagavond tot de zomer.

In deze les maak je kennis met de beginselen van meditatie. Ter voorbereiding haal je de stijfheid uit je lichaam met eenvoudige yoga oefeningen. Na de meditatie volgt de relaxation, een diepte ontspanning volgens de methode Yoga Nidra. 

 

Deze les is geschikt voor iedereen, ook als je geen yoga beoefend.

 

Datums: 5 februari – 4 maart – 1 april – 29 april – 3 juni

Locatie: Balletzaal in cultuurcentrum de Hofnar - De Hofnar 10, 5554DA Valkenswaard

Tijd: 20:15 – 21:30 uur

Kosten: voor 5 lessen €45,=

               een losse les €10,=

Vooraf aanmelden. Bij minder dan 4 aanmeldingen wordt de les geannuleerd.      

Voor meer informatie, voel je vrij om contact met mij op te nemen.

 

Meditatie is je gedachten richten op 1 ding, dit kan een object zijn, een woord of je ademhaling. In het dagelijks leven verwerkt je geest een veelheid aan indrukken, emoties en gedachten. Door meditatie focus je de gedachten en beperk je het aantal prikkels dat een aanslag doet op je zenuwstelsel. Op deze manier kun je de geest tot rust laten komen. Je kunt het zien als het "resetten" van je geest. Na het mediteren is je hoofd opgeschoond en kun je helderder denken. 

De essentie van meditatie is niets meer of minder dan je volle aandacht geven aan de ervaring van het huidige moment. Dit moment is het enige dat je hebt.

  

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Nidra betekend slaap. Yoga staat in deze context voor bewustzijn. Het lichaam is in slaaptoestand maar de geest is in een innerlijk bewustzijn, het "grijze" gebied tussen slaap en wakker / bewust zijn. Tijdens de Yoga Nidra oefening waarbij je stil ligt, kun je lichamelijke en geestelijke spanningen loslaten. 

 

 

"Meditatie is de enige bewuste en systematische menselijke activiteit waar het in de kern niet gaat over het verbeteren van jezelf of ergens anders te komen, maar wel om simpelweg te realiseren waar je al bent"

- Jon Kabat-Zinn

 

 

Yoga voor je rug

Deze specialisatielessen op dinsdagochtend zijn gericht op het soepel maken van de wervelkolom en nekwervels en het reduceren van spanning van spieren in de rug. Oftewel het verbeteren van de doorgifte van beweging. Dit werkt uiteindelijk door in je hele lichaam, dus ook naar je heupen, bekken, benen en armen. Kenmerkend is het gebruik van hulpmiddelen zoals een yogastrip en vilten yogarol. Mindfulness is geïntegreerd in de begeleiding van de oefeningen. De les heeft een duidelijke methodiek en opbouw: ontspannen van rugspieren, bewegen, kracht en coördinatie. Hierdoor doorbreek je voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen, zowel fysiek als mentaal. Deze positieve verandering creëert meer energie. 

De yogatechnieken zijn een combinatie van Critical Alignment Yoga, Pralaya yoga, Mindfulness en ademhalingstechnieken. Je kan de geleerde oefeningen ook thuis toepassen.

 

Iedereen is welkom. Deze lessen zijn zeker geschikt als je:

  • fysiek en /of mentaal veel spanning ervaart;
  • klachten hebt vanuit de wervelkolom zoals rugpijn, nekpijn, hernia, rsi, scoliose, hyperkypose (bochel), uitstraling in armen / benen; 
  • minder kracht ervaart door spanning, stijfheid en /of ziekte;
  • minder beweegt vanwege ziekte;
  • de lichaamshouding wilt verbeteren;
  • Vastzittende patronen van binnenuit wilt doorbreken.

Datums: 3 - 10 - 17 - 24 - 31 maart, 7 - 14 - 21 april, 12 - 19 mei

Tijd:         09:00 - 10:15 uur (ochtend)

Locatie:  In de sigarenfabriek - Meerstraat 8, 5552JE Valkenswaard

Kosten:  €100,= voor 10 lessen - € 12,= voor een losse les(sen)

Wil je weten of dit bij je past? Dan kan je een kennismakingsles doen en de les los betalen. 

 

Aanmelden via de mail: mail@ik-info.nl

Vragen en aanvullende informatie: voel je vrij om contact met mij op te nemen via de mail of tel: 06 36327737