Meditation & relaxation

 1x per maand op woensdagavond tot de zomer.

In deze les maak je kennis met de beginselen van meditatie. Ter voorbereiding haal je de stijfheid uit je lichaam met eenvoudige yoga oefeningen. Na de meditatie volgt de relaxation, een diepte ontspanning volgens de methode Yoga Nidra. 

 

Deze les is geschikt voor iedereen, ook als je geen yoga beoefend.

 

Datums: 5 februari – 4 maart – 1 april – 29 april – 3 juni

Locatie: Balletzaal in cultuurcentrum de Hofnar - De Hofnar 10, 5554DA Valkenswaard

Tijd: 20:15 – 21:30 uur

Kosten: voor 5 lessen €45,=

                een losse les €10,=

Vooraf aanmelden. Bij minder dan 4 aanmeldingen wordt de les geannuleerd.      

Voor meer informatie, voel je vrij om contact met mij op te nemen.

 

Meditatie is je gedachten richten op 1 ding, dit kan een object zijn, een woord of je ademhaling. In het dagelijks leven verwerkt je geest een veelheid aan indrukken, emoties en gedachten. Door meditatie focus je de gedachten en beperk je het aantal prikkels dat een aanslag doet op je zenuwstelsel. Op deze manier kun je de geest tot rust laten komen. Je kunt het zien als het "resetten" van je geest. Na het mediteren is je hoofd opgeschoond en kun je helderder denken. 

De essentie van meditatie is niets meer of minder dan je volle aandacht geven aan de ervaring van het huidige moment. Dit moment is het enige dat je hebt.

  

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Nidra betekend slaap. Yoga staat in deze context voor bewustzijn. Het lichaam is in slaaptoestand maar de geest is in een innerlijk bewustzijn, het "grijze" gebied tussen slaap en wakker / bewust zijn. Tijdens de Yoga Nidra oefening waarbij je stil ligt, kun je lichamelijke en geestelijke spanningen loslaten. 

 

 

‘Meditatie is de enige bewuste en systematische menselijke activiteit waar het in de kern niet gaat over het verbeteren van jezelf of ergens

anders te komen, maar wel om simpelweg te realiseren waar je al bent.’ – Jon Kabat-Zinn