Algemene Voorwaarden

 

Maatregelen in verband met COVID-19:

  • Neem je eigen yogamat mee (bij een proefles kan je een mat lenen). Je kan bij IK Yoga een mat kopen. 
  • Indien mogelijk doe je thuis je yogakleren aan zodat je geen gebruik hoeft te maken van de kleedkamer waar 1,5 meter afstand niet gewaarborgd is. 
  • Vooraf (thuis) was je je handen.
  • Bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis.
  • Hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

 

Lessen en data:

IK Yoga geeft les Hatha flow yoga les, Mindful yoga en stoelyoga les. De lessen worden tijdens de les op verschillende niveaus aangeboden. Je mag altijd een proefles doen om te kijken of yoga bij je past. Je bent zelf verantwoordelijk voor je keus hierin.

Analoog of via de e-mail krijg je de lesdata voor de les die jij hebt gekozen. Hierbij wordt ook altijd het verschuldigde lesgeld genoemd.

 

Inschrijven:

Na een proefles kun je je inschrijven voor de gekozen yogales. Je ontvangt dan altijd (analoog of via de e-mail) deze Algemene Voorwaarden. Door je in te schrijven bevestig je dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden.

 

Lesgeld:

Je betaald per lesblok van 10 lessen. Je kunt ten allen tijden instromen in een lesblok en betaald dan het resterend lesgeld voor het betreffende lesblok. Het lesgeld kun je contant betalen of op rekeningnr: NL11RABO0103513795.

Weet je vooraf dat het lesblok begint, dat je een datum niet kunt omdat je bijvoorbeeld met vakantie gaat, dan geef je dat door en dan wordt die les in mindering gebracht op het lesgeld. Als je een lesblok hebt betaald en door omstandigheden mis je een of meerdere betaalde lessen dan wordt er geen lesgeld terugbetaald.

 

De les:

Kom op tijd. Je kunt 15 minuten voor aanvang van de les de lesruimte binnen komen.

Doe gemakkelijke kleding aan.

Vanuit hygiëne is het fijn als je zelf een yogamat hebt (eventueel bij mij te koop). Je kunt een mat van mij gebruiken maar dan neem je een handdoek mee om over de mat te leggen.

Neem je eigen deken mee om je warm te houden bij de eindontspanning.

In verband met hygiëne loop je niet met schoenen door de zaal.

 

Afmelden:

Als je verhinderd bent is het fijn als je je afmeld. Een gemiste les mag je altijd op een ander moment binnen het betreffende lesblok inhalen, waar mogelijk.

 

Gezondheid en medische informatie:

Ieder mens en ieder lichaam is anders. Yoga is een fysieke activiteit. Je maakt veel bewegingen die je in het dagelijks leven niet doet.

Het is belangrijk dat je de docent op de hoogte brengt als je gezondheidsklachten hebt. Deze informatie is vertrouwelijk. In overleg zal ik vragen of het goed is om tijdens de les bij een instructie opmerkingen te maken bijvoorbeeld; ….”in verband met je rugklachten mag je deze buiging niet doen”. Ik zal dan een alternatief voorstellen.

Rugklachten, hoge bloeddruk, hartklachten, longaandoeningen zijn onder andere belangrijke medische klachten waarvan de docent op de hoogte moet zijn. Maar bijvoorbeeld een verkoudheid is ook belangrijk om te melden.

 

Verantwoordelijkheid:

Als deelnemer aan mijn les ben je ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor je lichaam. Ik zal de instructies met zorg inspreken maar ieder lichaam is anders en kan ook op ieder moment anders voelen. Ben je bewust van je lichaam en luister naar je lichaam of je een houding kan uitvoeren. Mocht je onverhoopt toch een blessure oplopen dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor en kun je de docent niet aansprakelijk stellen.

 

Geef ook tijdens de les aan als een houding niet goed voelt!