Yogalessen

Inge geeft Yoga vanuit passie en haar hart én met een goede anatomische opbouw van de houdingen. Het doel is om fysieke bewegingen te verbeteren en mentaal sterker te worden. Dit door bewustwording van de verbinding van lichaam en geest. 

Het gaat niet alleen om het eindresultaat, de weg ernaar toe is zeker zo belangrijk. 


 Houdt de website in de gaten voor actuele informatie over de lessen. 

Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga Downward Facing Dog

HATHA FLOW YOGA

 Hatha flow yoga is een yogastijl waarbij diverse Hatha yoga houdingen vloeiend en in een serie in elkaar overgaan. Het ritme van de ademhaling speelt hierbij een grote rol. Elementen uit de zonnegroet zijn een terugkerend onderdeel en  verbinden de yogahoudingen.  Er is veel aandacht voor een goede opbouw van de houdingen. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

 

Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga Runners pose

MINDFUL ALIGNMENT YOGA

Mindful Alignment Yoga is een mindful les gecombineert met eenvoudige en zachte technieken van Critical Alignment Yoga. Mindful yoga zijn zachte yogahoudingen, ademtechnieken, meditatie en ontspannen. De Critical Alignment technieken beperken zich tot het gebruik van een onderrug rolletje en yogastrip. Het opheffen van spanning in het lichaam met deze technieken is  helpend bij mindful zijn en meditatie en ontspanning. 

Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga Yoga voor je rug

CRITICAL ALIGNMENT YOGA

Deze les wordt gegeven in Eindhoven (zuid) bij Studio voor Yoga en Adem. Lesinfo: www.yogaenadem.nl

Critical Alignment Yoga legt het accent op het vrijmaken van spanningen en verstijving van de wervelkolom. Het bewust worden van en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam en geest. Kenmerkend is de opbouw van alignment, kracht en ontspanning vanuit onze fundamentele draagstructuur: de wervelkolom en skelet.  Er wordt met diverse yoga tools gewerkt zoals een yogastrip, een yoga rol, achteroverbuigbankje. CAY is een nuchtere yoga methodiek, ontwikkeld door Gert van Leeuwen.


Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga Stoelyoga

STOELYOGA

Stoelyoga is yoga zittend op een stoel en staand met een stoel. Wil je graag yoga doen maar heb je moeite met zittende of liggende oefeningen op de yogamat dan is stoelyoga een uitkomst. Ook bij stoelyoga worden de houdingen goed opgebouwd en is er veel aandacht voor de ademhaling. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga Yoga mindful wandeling

EASYFLOW YOGA

Easy Flow yoga is een zachtere vorm van Hatha Flow Yoga. Bij Easy Flow Yoga geeft Easy aan dat fysieke kracht minder een rol speelt. De Hatha Yogahoudingen zijn veelal zittend en liggend en gaan vloeiend 'in een flow' in elkaar over. De ruimte en rust vinden in de houding door je adembeweging is essentieel. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Card Lessen  Innerlijke Kracht Yoga vooroverbuiging

MEDITATION & RELAXATION

Deze les wordt gegeven op aanvraag.
Meditation & Relaxation is een les gericht op het maximaal ontspannen van de geest en het lichaam. Voordat de meditatie begint worden er laagdrempelige yoga oefeningen gedaan om het lichaam voor te bereiden om 20 minuten stil te zitten in een zelf gekozen meditatie houding. Na de meditatie ga je in een liggende houding naar de relaxation. Een diepte ontspanningstechniek voor lichaam en geest vanuit de methodiek Yoga Nidra.