over Inge

 

Ik ben Inge Stals-Stroucken.

Vanuit de fysieke en mentale positiviteit die yoga mij bracht ben ik mij verder in yoga gaan verdiepen en heb er uiteindelijk mijn werk van gemaakt. Ik ben  erkend en gediplomeerd yogadocent, heb diverse bijscholingen gevolgd, en blijf mij verdiepen in de anatomy en psyche van de yoga. De basis is de klassieke Hatha yoga. Door mijn verdieping en bijscholingen in zowel de fysieke en anatomische kant van de yogahoudingen als de mentale / esoterische / spirituele kant van yoga zijn mijn lessen eclectisch van aard.

Naast gepassioneerd yogadocent geniet ik enorm van muziek door naar optredens en festivals te gaan, ben ik graag onderweg en hou van reizen, geniet ik van de natuur, wandel graag en hou van ronddwalen in bruisende steden. 

Ik ben als trainer / begeleider betrokken bij het project Sociaal & Vitaal om beweeglessen te geven aan kwetsbare ouderen waarbij sociale onderwerpen als eenzaamheid, depressie, angsten etc. aandacht krijgen en waar nodig hulp word ingezet.


Ik ben met yoga begonnen in 2006 door een uitnodiging van een vriend. Ik kampte met reuma gerelateerde klachten maar onderzoek had uitgewezen dat het geen reuma was. Mijn eerste yogales was fysiek een behoorlijke uitdaging maar het raakte me meteen. Dus ondanks de pijnklachten ben ik doorgegaan. Achteraf is mijn conclusie dat mijn pijnklachten kwamen van extreme fysieke en mentale spanning vanwege een ernstige ziekte van mijn oudste zoon (nu volwassen en kerngezond)  en het niet slapen vanwege dat mijn jongste zoon een huilbaby was. Door de yoga leerde mijn spieren zowel inspannen als ontspannen, en mijn geest volgde deze ervaring. Yoga was het medicijn voor mijn herstel en uiteindelijk de motivatie voor mijn carriere switch. Hierdoor ben ik ervan overtuigd geraakt dat je door je eigen Innerlijke Kracht veel kan verbeteren en zelfs oplossen.

 

Yoga opleidingen:

Hatha yoga docent: 4 jarige yoga docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)

Meditatie opleiding: docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)

 

Critical Alignment yoga - 4 levels bijscholing: docent Gert van Leeuwen (2018)

Critacal Alignment yoga therapie:  docent Gert van Leeuwen (2020)

Pralaya 200 uurs o.l.v. Robert Boustany bij Yogasite in Breda (vanaf 2018 tot heden)

Yoga Nidra: docenten opleiding "De Blikopener" - docent Joop van de Remortel (2015)

Yoga Nidra: Yoga bindu - docent Maaike Chavanu (2017)

Pranayama raja: docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)

Kinderyoga, tieneryoga, kindercoach: Jip & Jan academie - docent Helen Purperhart (2013 - 2014)

 

Overige diploma's:

Pedagogische technische Hogeschool Eindhoven - 2e graads docent schilders- en afwerkingstechnieken (1996)

Diverse commerciële en marketing cursussen

Diverse pedagogische scholingen

 

Verklaring Yoga opleidingen: 

Hatha yoga = de klassieke yogavorm waaruit veel andere yoga methodieken zijn ontstaan. Hatha yoga is gebaseerd op het beheersen van lichaamshoudingen (asana's), beheersen van ademhaling en concentratie (lichaam en geest).

De yogaoefeningen zijn gericht op het strekken en soepel maken van het lichaam ondersteund door een krachtige ademhaling en bewustwording van de geest. 

Meditatie opleiding = concentratie techniek,

Yoga nidra = diepte ontspanning,

Pranayama raja = ademhalingstechnieken ter bevordering van de energieprocessen in combinatie met zachte yogahoudingen,

Pralaya yoga = Deze vorm van yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Het word ook wel yoga voor de westerse mens genoemd omdat het niet gericht is (zoals in de traditionele Hatha yoga) op het strekken van stijve spieren maar op het versterken van zwakke spieren. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie. 

Critical Alignment Yoga = de basis van de yogahouding worden opgebouwd vanuit de uitlijning van het lichaam vanuit de fundamentele draagstructuur van het skelet. CAY is gericht op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en spanningspatronen, zowel fysiek als mentaal. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie.