over Inge

 

Ik ben Inge Stals-Stroucken. Vanuit alle fysieke en mentale positiviteit die yoga mij bracht ben ik mij verder in yoga gaan verdiepen en heb er uiteindelijk mijn werk van gemaakt. Ik ben inmiddels erkend en gediplomeerd (4 - jarige yoga docenten opleiding) Hatha yogadocent, heb diverse bijscholingen gevolgd, ben nog bezig met een 200 uurs Pralaya yoga teacher training en ga door met een Critical Alignment Yoga therapie opleiding in 2019 ( CAY teacher training bijscholing is afgerond). De basis is de klassieke Hatha yoga. Maar door mijn verdieping en bijscholingen in zowel de fysieke kant van de yogahoudingen als de esoterische / spirituele kant van yoga zijn mijn lessen eclectisch van aard.  

Naast gepassioneerd yogadocent ben ik getrouwd en moeder van 2 jongens (16 en 18 jaar), geniet ik enorm van muziek door naar optredens en festivals te gaan, ben ik graag onderweg en hou van reizen, geniet ik van de natuur en wandel graag en hou van ronddwalen in bruisende steden.

Naast mijn werk als yoga docent ben ik als trainer / begeleider betrokken bij het project Sociaal & Vitaal om beweeglessen te geven aan kwetsbare ouderen waarbij sociale onderwerpen als eenzaamheid, depressie, angsten etc. aandacht krijgen en waar nodig hulp word ingezet.

Ik geef lessen Hatha flow yoga, yoga voor senioren en Mindful yoga. Als yoga coach geef ik privé les voor mensen die wegens lichamelijke of psychische klachten persoonlijke aandacht vragen.  

Op aanvraag verzorg ik Kinder- en tieneryoga lessen voor scholen en instellingen en yoga voor bedrijven.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Yogadocenten Vereniging.

Yoga opleidingen Gediplomeerd en gecertificeerd:
Hatha yoga docent: 4 jarige yoga docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)
Meditatie opleiding: docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)

Teacher trainingen:
Critical Alignment yoga - 4 levels bijscholing: docent Gert van Leeuwen (2018)
Yoga Nidra:
docenten opleiding "De Blikopener" - docent Joop van de Remortel (2015)
Yoga Nidra: Yoga bindu - docent Maaike Chavanu (2017)
Pranayama raja: docenten opleiding "De Blikopener"- docent Hans ’t Hart (2017)
Kinderyoga, tieneryoga, kindercoach: Jip & Jan academie - docent Helen Purperhart (2013 - 2014)

Momenteel volg ik de teacher training: Pralaya 200 uurs o.l.v. Robert Boustany bij Yogasite in Breda

Overige diploma's:
Pedagogische technische Hogeschool Eindhoven - 2e graads docent schilders- en afwerkingstechnieken (1996)
Diverse commerciële en marketing cursussen
Diverse pedagogische scholingen

Verklaring Yoga opleidingen: 
Hatha yoga = de klassieke yogavorm waaruit veel andere yoga methodieken zijn ontstaan. Hatha yoga is gebaseerd op het beheersen van lichaamshoudingen (asana's), beheersen van ademhaling en concentratie (lichaam en geest).
De yogaoefeningen zijn gericht op het strekken en soepel maken van het lichaam ondersteund door een krachtige ademhaling en bewustwording van de geest. 
Meditatie opleiding = concentratie techniek,
Yoga nidra = diepte ontspanning,
Pranayama raja = ademhalingstechnieken ter bevordering van de energieprocessen in combinatie met zachte yogahoudingen,
Pralaya yoga = Deze vorm van yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Het word ook wel yoga voor de westerse mens genoemd omdat het niet gericht is (zoals in de traditionele Hatha yoga) op het strekken van stijve spieren maar op het versterken van zwakke spieren. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie. 
Critical Alignment Yoga = de basis van de yogahouding worden opgebouwd vanuit de uitlijning van het lichaam vanuit de fundamentele draagstructuur van het skelet. CAY is gericht op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en spanningspatronen, zowel fysiek als mentaal. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie.