OVER INGE

 

Ik ben Inge Stals-Stroucken.

Vanuit de fysieke en mentale positiviteit en kracht  die yoga mij bracht ben ik mij verder in yoga gaan verdiepen en heb er uiteindelijk mijn werk van gemaakt. Ik ben  erkend en gediplomeerd yogadocent, heb diverse bijscholingen gevolgd, en blijf mij verdiepen in de anatomy en psyche van de yoga. De basis is de klassieke Hatha yoga. Door mijn verdieping en bijscholingen in zowel de fysieke en anatomische kant van de yogahoudingen en de mentale / esoterische / spirituele kant van yoga zijn mijn lessen eclectisch van aard.

Sinds januari 2022 heb ik samen met mijn collega Wendy in Eindhoven de Yogastudio: Studio voor Yoga en Adem. www.yogaenadem.nl.

Op deze locatie geef ik Critical Alignment Yoga, Mindful Alignment Yoga en Yoga Nidra. 

 

Naast mijn passie voor yoga geniet ik enorm van muziek door naar optredens en festivals te gaan, ben ik graag op reis, geniet ik van de natuur, wandel veel en hou van ronddwalen in bruisende steden. 


Ik ben met yoga begonnen in 2006 door een uitnodiging van een vriend. Ik kampte met reuma gerelateerde klachten maar onderzoek had uitgewezen dat het geen reuma was. Mijn eerste yogales was fysiek een behoorlijke uitdaging maar het raakte me meteen. Ondanks de pijnklachten ben ik doorgegaan.  Door de yoga leerde mijn spieren te ontspannen, ging de energie weer stromen in mijn lijf, werd ik fysiek sterker en leniger en mijn geest volgde deze ervaring. De pijn verdween. Yoga was het medicijn voor mijn herstel en uiteindelijk de motivatie voor mijn carrière switch. Hierdoor ben ik ervan overtuigd geraakt dat je door het ontwikkelen van je eigen Innerlijke Kracht veel kan helen, veranderen en zelfs oplossen.

 

 

Critical Alignment Yoga:

 

Vanaf 1 januari 2022 ben ik mede eigenaar van SYA; 
Studio voor yoga en adem.

Locatie:  Aalsterweg 181 B - Eindhoven
Op deze locatie geef ik Critical Alignment Yoga, Mindful Alignment Yoga en Yoga Nidra.
Voor informatie en het lesrooster kijk op de website:    www.yogaenadem.nl

Yoga opleidingen

Pralaya yoga teacher training Yogasite Breda Robert Boustany 2018 tot heden
Critical Alignment Yoga therapie CAY Amsterdam Gert van Leeuwen 2020
Critical Alignment Yoga Teacher training CAY Amsterdam  Gert van Leeuwen 2018
 Hatha yoga docent 4 jarige docenten opleiding "De Blikopener"  Hans 't Hart 2017
 Meditatie opleiding Docenten opleiding "De Blikopener"  Hans 't Hart 2017
Yoga Nidra docenten opleiding "De Blikopener" Joop van de Remortel 2015
Yoga Nidra Yoga bindu Maaike Chavanu 2017
Pranayama raja docenten opleiding "De Blikopener" Hans 't Hart 2017
Kinderyoga, tieneryoga, kindercoach Jip & Jan academie Helen Purperhart 2013 - 2014

OVERIGE OPLEIDINGEN

Pedagogische technische Hogeschool Eindhoven 2e graads docent schilders- en afwerkingstechnieken  1996
 Diverse commerciële en marketing cursussen    
Diverse pedagogische scholingen    

VERKLARING YOGA OPLEIDINGEN

Hatha yoga

 de klassieke yogavorm waaruit veel andere yoga methodieken zijn ontstaan. Hatha yoga is gebaseerd op het beheersen van lichaamshoudingen (asana's), beheersen van ademhaling en concentratie (lichaam en geest).

De yogaoefeningen zijn gericht op het strekken en soepel maken van het lichaam ondersteund door een krachtige ademhaling en bewustwording van de geest. 

Meditatie opleiding  concentratie methodiek
Yoga nidra diepte ontspanning,
Pranayama raja ademhalingstechnieken ter bevordering van de energieprocessen in combinatie met zachte yogahoudingen
Pralaya yoga Deze vorm van yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Het word ook wel yoga voor de westerse mens genoemd omdat het niet gericht is (zoals in de traditionele Hatha yoga) op het strekken van stijve spieren maar op het versterken van zwakke spieren. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie. 
Critical Alignment Yoga de basis van de yogahouding worden opgebouwd vanuit de uitlijning van het lichaam vanuit de fundamentele draagstructuur van het skelet. CAY is gericht op het bewust worden en doorbreken van stress, voorkeurshoudingen en spanningspatronen, zowel fysiek als mentaal. Uiteindelijk met het doel een optimale doorstroming van energie.
IKY is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland, Lid van de Europese Yoga Unie