Workshops

IK Yoga geeft regelmatig Workshops

- Yoga voor je rug

- Meditation & relaxation (Yoga Nidra)

- Pranayama & meditation

 

WORKSHOP

Yoga voor rug, schouders en nek

  

 

Deze workshop is gericht op het soepel maken van de wervelkolom en nekwervels, en het reduceren van spanning van de spieren in de rug, schouders en nek. In yogatermen; het verbeteren van de doorgifte van beweging.

De wervelkolom is de as van ons skelet waar het hoofd op steunt en de ledematen aan vast zitten. Het is belangrijk dat de wervels goed gestapeld zijn met voldoende ruimte ertussen waardoor ze beweging naar heupen, benen en armen en hoofd goed kunnen doorgeven.

 

Een van de oorzaken kan zijn dat je veel zit. De rug wordt belast door het niet bewegen, vaak ontstaat er een knik in de wervelkolom en ontstaat er een niet symetrische voorkeurshouding (bv omdat je met je gewicht meer op een bil / heup zit. Hierdoor ontstaan spanningen in de rugspieren, schouders en/of nek.

In deze workshop ga je met behulp van yogaprops (hulpmiddelen zoals yogablok, rol en yogastrip) in combinatie met gerichte yoga houdingen, je adembeweging en ontspanningsoefeningen eraan werken om spanning los te laten in je rug, schouders en nek waardoor je meer ruimte en soepelheid in deze gebieden gaat ervaren.

De yogaprops zijn effectieve hulpmiddelen om van buitenaf op het lichaam druk te geven waardoor je dieper werkt op de wervels, spier- en bindweefselstructuren.

De yogatechnieken zijn een combinatie van traditionele hatha yoga houdingen, critical alignment yoga, pralaya yoga en ademhalingstechnieken.

Je kan na deelname de geleerde oefeningen ook veilig thuis gaan doen.

 

 

  

Workshop op aanvraag:

Yoga als activiteit voor je bedrijf, familiefeest, vriendengroep aanbieden? Dat kan! Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Ik werk samen met andere yoga docenten, voedingsdeskundige en mindfulness docenten. Combinaties met diverse disciplines is mogelijk.