Workshops

Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een systematische methode om doelbewust lichaam en geest tot rust en ontspanning te laten komen. Nidra betekent slaap. Yoga Nidra kan worden vertaald als de slaap van de yogi. 

Door de diepte ontspanning wordt jouw Innerlijke Kracht versterkt en krijgt deze ruimte om verder te ontwikkelen. Het is een proces waarin alleen het luisteren en het voelen actief zijn, de overige zintuigen worden op non-actief gezet. Je komt in een toestand tussen waken en slapen in. Dit noemt men ook wel Onbewust Bewust. Je blijft bij bewustzijn en slaapt niet.

Wat ga je doen?

Aan Yoga Nidra worden veel helende effecten toegekend. In deze workshop word je uitgenodigd om het verschil op te gaan merken hoe het met je is, voor en na de Yoga Nidra oefening.

De workshop begint met eenvoudige en toegankelijk yoga houdingen om los te komen van de waan van de dag. Daarna is er uitleg over de methode en de uitleg over de instructies tijdens de oefening. Je leert een eenvoudige en effectieve ademoefening om je hersenhelften in balans te brengen. Dit als voorbereiding voor de Yoga Nidra oefening. Als laatste deel ga je een Yoga Nidra doen. Yoga Nidra doe je liggend op de mat in shavasana (ontspanningshouding). De Yoga Nidra oefening duurt 45 minuten.

 

Wanneer? Vrijdagavond 30 oktober van 19:30 tot 21:30 uur

Locatie: Anahata Yoga - Aalsterweg 181b (boven MCA, 3e verdieping), 5644RA Eindhoven

Inschrijven:   www.anahatayoga.nl/workshop/

 

LET OP! Vanwege de COVID-19 maatregelen zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar