Alignment coaching therapie

Alignment coaching therapie combineert mijn kennis over de uitlijning van het lichaam in relatie met je psyche. De basis is Critical Alignment Therapie. 

Gevoelens worden ervaren in ons lichaam en niet in ons denken. Het lichaam is de basis van onze emotionele gewaarwording. Het leren loslaten van lichamelijke spanning staat direct in relatie met het loslaten van psychologische spanning. 

Kijkend naar je lichaamshouding en beweging gaan we onderzoeken wat de oorzaak is van spanning en stress. Door oefeningen word je bewust van onderliggende lichamelijke en psychische spanningspatronen, voorkeurshoudingen en reacties. De Alignment oefeningen ondersteunen het herstel van balans, stabiliteit en kracht en zijn een structureel hulpmiddel om klachten te verhelpen of te veranderen. 

 

Alignment coaching therapie vind plaats in de Studio Yoga en Adem - Aalsterweg 181b - Eindhoven

 

wandelcoach


Iedere wandeling begint met een eerste stap.

Ik heb altijd graag gewandeld. Zowel in de natuur als in de stad. Door het tempo van wandelen word je onderdeel van de omgeving. Bij wandelcoaching is die omgeving bij voorkeur de natuur. De natuur heeft veel te bieden dat tijdens de wandeling ingezet kan worden. Het voordeel van wandelen is dat je naast elkaar loopt in een gelijkwaardige positie.  Het verhaal vertellen, de gevoelens uiten, het onderzoeken wat helpend is gaat letterlijk veel natuurlijker. De stappen die je tijdens de wandeling zet zijn ook stappen in het coachingsproces. 

Het is mogelijk om tijdens het hele coaching proces ook gebruik te maken van een praktijkruimte om bijvoorbeeld ademtechnieken te leren of ontspanningsmethodieken te beoefenen. 

Wil je meer informatie? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.